Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 Ιουν 2011

Η ζυμαροπιτα της Κασσιανης.

  • ‎200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. νερό
  • 2 αβγά
  • 500 γρ. φέτα( ή ανθότυρο)
  • 30 γρ. βούτυρο
  • λάδι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού (λεπτό ταψί) με το βούτυρο και από πάνω ρίχνουμε λίγο λάδι, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια και το βάζουμε λίγο στο φούρνο να λιώσει το βούτυρο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το αλεύρι σιγά σιγά με το νερό εως ότου αποκτήσουμε ένα ελαφρύ χυλό.Το μείγμα δεν πρέπει να να είναι νερουλό ούτε πολύ σφιχτό.Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα και το απλώνουμε στο ταψί. Στη συνέχεια με το χέρι αμς τρίβουμε το τυρί πάνω από το χυλό, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε την πίτα στους 200 στον αέρα για μισή ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο.Την κοιτάζουμε να έχει ψηθεί από κάτω αλλιώς το ψήνουμε λίγο ακόμη.
Σε μεγάλα κέφια ρίχνω και λίγο σουσάμι- αν ε΄χουμε και μας αρέσει!!!
Το αλέυρι είναι στο περίπου.Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου