Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 Ιουλ 2011

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και ρύζι από την Κασσιανή.

Και μια απλή συνταγή που σίγουρα την ξέρετε απλά να σας τη θυμίσω :

  • μισό κιλό κιμά
  • 7-8 μεγάλα κολοκύθια
  • μισό φλυτζάνι ρύζι για γεμιστά
  • μαϊντανός
  • 2-3 καρότα
  • λάδι
Αδειάζουμε τα κολοκύθια από το εσωτερικό τους. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, ψιλοκόβουμε το μαϊντανο, προσθέτουμε λίγο λάδι και αν θέλουμε αλάτι.Τα ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και όσο μείγμα περισσέυει το πλάθουμε σαν γιουβαρλάκια.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι, τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα παραλίγο γιουβαρλάκια, τα καρότα και βάζουμε νερό ώστε να καλυφθούν.Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και το ρύζι.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι. Στο τέλος εγώ παίρνω λίγο ζουμάκι, πρόσθέτω 1 με 2 κουταλιές κορν φλαουρ το λιώνω με το ζουμάκι και περιχύνω το φαγητό. Εναλλακτικά μπορείτε να το αβγοκόψετε απλά ο Στέργιος μου δε συμπαθεί το αβγό!!

- Για χορτοφάγους, απλά μη βάλετε τον κιμά!!!
Βάλτε και λίγο λεμονάκι του πάει πολύ και βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου του κιμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου