Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9 Αυγ 2011

Κουλούρια Θεσσαλονίκης από την Κασσιανή


  • 1 κιλό αλεύρι σκληρο (απο αυτό που χρησιμοποιούμε στα τσουρέκια)
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ αλάτι
  • 30 γρ μαγιά νωπή
  • 100 ml λάδι
  • 500 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σουσάμι

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του σουσαμιού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία ζύμη.Αν το βάλετε σε μίξερ, τα βάζετε όλα τα υλικά, αν ζυμώσετε στο χέρι το λάδι το βάζετε αφού ζημώσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια κόβετε φυτίλια, πλέκετε κουλουράκια.Έπειτα τα βουτάτε σε ένα μπωλ με νερό και στη συνέχεια στο σουσάμι.
Τα βάζεται σε λαδόκλλα και τα ψήνετε στους 200 με αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Εγώ στη ζύμη έβαλα και τριμμένο τυράκι.
Δεν αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί!
Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου