Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 Οκτ 2011

Μαφινς μήλου από την Χριστίνα.


  • 100 γραμμαρια ασπρο αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 100 γραμμαρια αλευρι ολικης αλεσεως
  • 1 κουτ. γλυκου μπεικιν παουντερ
  • 3/4 κουτ γλυκου σοδα
  • 1κ.γλ. κανελα
  • 1/2 κ.γλ αλατι
  • 175 μλ ελαιολαδο
  • 75 γραμμαρια μαυρη ζαχαρη (ή δυο κουταλιες της σουπας μελι)
  • 2 αυγα
  • 2 μεγαλα κοκκινα μηλα τριμμενα στον τριφτη

Προθερμαινεται το φουρνο στους 180. Ανακατευουμε τα αλευρια, το μπεικιν παουντερ, τη σοδα, την κανελα και το αλατι. Σε αλλο μπωλ ανακατευουμε το λαδι, τη ζαχαρη(ή το μελι) και τα αυγα να γινουν ενα μειγμα. Προσθετουμε το τριμενο μηλο και σιγα σιγα προσθετουμε το περιεχομενο του μπωλ με τις σκονες και ανακατευουμε.
Βαζουμε το μειγμα σε χαρτινα μαφιν καπς ή σε ταψακι για μαφινς. Αφηνουμε για 30 λεπτα ή μεχρι να γινουν μεσα και τα βγαζουμε να κρυωσουν. Ειναι γιαμ γιαμ για τα μικρα, για τους μεγαλους ειναι λιγο αγλυκα αλλα πασπαλιζουμε με λιγο αχνη για να γλυκανουν λιγο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου