Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 Νοε 2011

Μπισκότα οδοντοφυίας απο Dekomar.


Αυτά τα μπισκότα είναι πολύ σκληρά ώστε να τα δαγκώνουν τα μωρά και να ανακουφίζονται όταν βγάζουν δοντάκια, χωρίς όμως να σπάνε και να υπάρχει φόβος πνιγμού. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Τους περνάμε και ένα κορδονάκι για να τα δένουμε πάνω στο παιδί (όπως την πιπίλα) και να μη τους πέφτουν κάτω, γιατί θα περάσουν ώρες μασουλώντας τα.


· 1 φλ. αλεύρι
· 1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
· 3 κ.σ. λάδι
· παγωμένο νερό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (προτείνω ή δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι).
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου