Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 Δεκ 2011

Τα μπισκοτάκια της Αννης.





  • 1 κούπα βούτυρο σοφτ
  • 1 κούπα ζάχαρη(εγώ έβαλα καστανή)
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού(προαιρετικά)

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε τη βανίλια και το αβγό και το ξύσμα(αν θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα και το ζυμώνουμε πλέον με τα χέρια γιατί η ζύμη είναι πολύ σκληρή για το μίξερ.
Μόλις πετύχουμε μια ζύμη μαλακή σταματάμε.Τα μπισκότα δε θέλουν πολύ ζύμωμα.Αν ή ζύμη βγαίνει πολή θρυμματισμένη, προσθέτουμε μια κουταλιά γάλα και τίποτα άλλο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200, στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά και κόβουμε ό,τι σχεδιάκια θέλουμε.Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.Μόλις βγουν από το φούρνο, είναι πολύ μαλακά.Τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί να σταθούν και τα βγάζουμε.Καλή όρεξη!!
Σημείωση:
Για να μην μας απλώσουν τα μπισκότα, φροντίζουμε τα ταψιά μας να είναι κρύα.
Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης για να μην την πλάθουμε συνέχεια και σφίξουν πολύ τα μπισκότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου