Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29 Φεβ 2012

Ταχινόπιτα με μέλι από την γιαγιά Πόπη!


  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 3/4 φλυτζανιού μέλι(χλιαρό)
  • 1/2 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • 1/2 φλυτζανιού σταφίδα ξανθή
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλυτζανιού χυμό πορτοκαλιού ξαι ξύσμα.
Βάζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ,την σόδα και την κανέλα.Σε μια λεκάνη βάζουμε το μέλι,την ζάχαρι και το ταχίνι.Δουλεύουμε το μίγμα και λίγο-λίγο ρίχνουμε το νερό.Μετά ρίχνουμε το μίγμα του αλευριου με τις σταφίδες,το μοσχοκάρυδο, το ξύμα και τον χυμό πορτοκαλιού.Γινεται ένας πηχτός χυλός που πρέπει να πέφτει σε κομμάτια από το κουτάλι και όχι να τρέχει.Αν χρειαστει προσθέτουμε λίγο ακομα νερό ή χυμό πορτοκαλιού.
Αλείφουμε ένα ταψάκι (Νο 26)με ταχίνι και στρώνουμε στον πάτο λαδόχαρτο.΄Το αλείφουμε και αυτό με ταχίνι και απλώνουμε μέσα τον χυλό/Ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε την πίτα στους 180 για 45-50 λεπτά.

1 σχόλιο: