Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 Σεπ 2012

Κέικ βρώμης απο την Ρένα




Kορίτσια βγήκε καταπληκτικό και ο Δημητρης ξετρελάθηκε!!!! μιαμ μιαμ

Κέικ με βρώμη
 
  • 300γρ αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 200γρ Quaker
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη μαυρη υγρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • Ανάλογα με τη γεύση που θέλετε να δώσετε μπορείτε να προσθέσετε:
  • Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • Κακάο
  • 150γρ ξηρούς καρπούς, 100γρ σταφίδες και μισή κουταλιά κανέλα
 

Xτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας κάθε φορά καλά. Ρίχνετε τη βανίλια, το γάλα και προαιρετικά το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Στη συνέχεια αναμιγνύετε το αλεύρι με τα Quaker και τα ρίχνετε σιγά-σιγά στο μίγμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Στην περίπτωση που επιθυμείτε, μπορείτε είτε να ρίξετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και την κανέλα είτε να διαλύσετε 3 κουταλιές κακάο σε 1/3 της κούπας γάλα και να τα ανακατέψετε με το 1/3 του μίγματος.
Τέλος, ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου