Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30 Οκτ 2012

Βελουτέ πατατόσουπα

 
 
 
 
                                                                  (η φωτο είναι απο την εκτέλεση της Κατερίνας)

Υλικά (για 6 άτομα)
  • 1 kgr πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 3-4 πράσα χοντροκομμένα(εγω τα εκανα στο μουλτι)
  • 3 σκ. σκόρδο η σκονη
  • 1 lt ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών (ή νερό αν δεν έχουμε)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο θυμάρι
  • 2-3 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • 2-3 φέτες ψωμί κομμένο σε κυβάκια (κρουτόν)
  • αλάτι – πιπέρι
 
Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο, τα πράσα και το σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν, περίπου για 10′. Προσοχή να μην καούν.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά οι πατάτες.
Αλέθουμε σε μπλέντερ πολύ καλά και ξαναβάζουμε τη σούπα στο σκεύος. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γιαούρτι) και δοκιμάζουμε. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο ζωμό ή νερό. Αν είναι πολύ αραιή βράζουμε ακόμα λίγο.
Σε τηγανάκι βάζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρά (όχι πολύ, γιατί θα γίνει σκληρό). Ψιλοκόβουμε.
Στο ίδιο σκεύος βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού και ανακατεύουμε ώστε να απορροφήσουν τα υγρά από το μπέικον. Αν θέλουμε ενισχύουμε τη γεύση προσθέτοντας μια σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι, την οποία αφαιρούμε μετά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε μικρά σκεύη, προσθέτουμε λίγο ψωμί και μπέικον και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
 

1 σχόλιο: