Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22 Φεβ 2013

Ζωμός από κόκκαλα μοσχαριού από την Φωτεινή

Όπως ξέρετε, ο ζωμός βελτιώνει τη γέυση των φαγητών, ακόμη κι ένα απλό ρύζι όταν βράζουμε. Εγώ μέχρι στιγμής αγόραζα έτοιμο (λαχανικών όμως), αλλά είπα να δοκιμάσω να τον φτιάξω στο σπίτι, γιατί δεν συνέφερε κιόλας (5 δολάρια το μισό λίτρο, έλεος!) Επίσης, αν πάρετε κόκαλα με μεδούλι, ο ζωμός που θα βγει θα είναι πολύ πλούσιος σε ασβέστιο και άλλες θρεπτικές ουσίες, οπότε είναι ό,τι πρέπει για να το προσθέτετε στα φαγητά των μωρών



 .
 Για μια χύτρα λοιπόν 6 λίτρων, πάρτε 1 κιλό κόκαλα περίπου. Αφού τα πλύνετε, απλώστε τα σε ένα ταψί και βάλτε τους ό,τι μπαχαρικά σας αρέσουν (π.χ. αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο, ρίγανη, θυμάρι κλπ). Ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Το ψήσιμο δίνει περισσότερη γεύση στο ζωμό. Μόλις πάρουν χρώμα, βάλτε τα στη χύτρα, γεμίστε την μέχρι το ανώτατο όριο (ή όση ποσότητα θέλετε) και αφήστε τα να σιγοβράζουν για 2-3 ώρες. Όταν είναι έτοιμα, σουρώνετε το ζουμί σε γυάλινα δοχεία. Στη συντήρηση κρατάει 10 μέρες περίπου, οπότε την υπόλοιπη ποσότητα βάλτε την κατάψυξη. Όταν το χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, προσθέστε αρχικά μικρή ποσότητα, δοκιμάστε και προσθέστε ανάλογα, για να μην δίνει πολύ έντονη γεύση στο φαγητό, απλά να το νοστιμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου