Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 Ιουν 2014

Μαρμελάδα καρπούζι, από την Μαρία.

Κοριτσια εφτιαξα μαρμελαδα καρπουζι και εχω ξετρελαθει.... ειναι τελεια!




  • 1,5 κιλο καρπουζι 
  • 1/2 κιλο ζαχαρη
  • 2 βανιλιες 
  • χυμο μισου λεμονιου

Κοβουμε το κοκκινο μερος του καρπουζιου και βγαζουμε ολα τα κουκουτσια. Τριβουμε ολα τα κομματια στον τριφτη χειρος στο χοντρο μεγεθος. Αδειαζουμε το τριμενο καρπουζι σε μια κατσαρολα και βαζουμε να βρασει σε μετρια φωτια ωσπου να μαλακωσει αρκετα (30 λεπτα). Βγαζουμε την κατσαρολα από τη φωτια και όταν σταματησει να κοχλαζει ριχνουμε τη ζαχαρη και ανακατευουμε να λιωσει. Ξαναβαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και αφηνουμε να βρασει παλι ανακατευοντας συχνα για 15 λεπτα από την ωρα που θα παρει βραση. Σβηνουμε τη φωτια και αφηνουμε τη μαρμελαδα μας να ξεκουραστει 2 με 3 ωρες. Αφου η μαρμελαδα εχει κρυωσει ριχνουμε τις βανιλιες και το χυμο λεμονιου και αφηνουμε παλι να παρει μια βραση 5 λεπτα και σβηνουμε, μπορει να φαίνεται ότι θελει ακομη βρασιμο αλλα αυτό θα το κρινετε όταν κρυωσει. Βγαλτε λιγη σε ένα πιατο και κουνηστε να δειτε πως κινείται, αν είναι νερουλη θελει κι άλλο λιγο βρασιμο, αν είναι πολύ πηχτη θελει αραιωμα με λιγο νερακι.
Είναι πολύ ευκολη και πολύ νοστιμη, δοκιμαστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου