Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30 Αυγ 2014

Φοκάτσια(focaccia) με ζαμπόν και τυρί από την Όλγα.

Αλλη μια όμορφη συνταγή απο την Όλγα ( olgascuisine )
  • 300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ μαγιά
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 6 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί
  • Σουσάμι
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε τα αυγά,το λάδι,το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας σφικτός χυλός χωρίς σβόλους 
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 24εκ περίπου και ρίχνουμε το μισό μείγμα
Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια το ζαμπόν και το τυρί και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα
Το στρώνουμε καλά με ένα κουτάλι,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου