Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21 Φεβ 2018

Τραχανάς.



  • 1/4 φλιτζάνι τραχανάς σταρένιος (γλυκός ή ξινός)
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 100 γρ. τυρί φέτα,κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • τηγανιτά ψωμάκια
  • ελάχιστο αλάτι
Βράζεις το νερό με το γάλα και το αλάτι. Ρίχνεις τον τραχανά και τον βράζεις σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά. Ανακατεύεις κατά διαστήματα για να μην σου κολλήσει.
Οταν δοκιμάσεις τον τραχανά και είναι μαλακός, σβήνεις την φωτιά.
Ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα τηγανάκι.
Σερβίρεις τον τραχανά και ρίχνεις σε κάθε πιάτο από λίγο καυτό βούτυρο, κομματάκια φέτας και ψωμάκια τηγανιτά.

(από το βιβλίο "Φοιτητής και στην κουζίνα" της Β. Σμυρλή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου