Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28 Μαρ 2018

Φιλέτο ψαριού στο χαρτί με λαχανικά



  • 500 γρ φιλέτο ψαριού (πέρκα, κοκκινόψαρο, σφυρίδα κλπ)
  • 1 πράσο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη στα 4
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη στα 4
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • φυλλαράκια από μαϊντανό ή άνηθο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε κάτω από το νερό της βρύσης τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τα αλατοπιπερώνουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και κόβουμε τα λαχανικά.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί, τοποθετούμε στο κέντρο τα φιλέτα του ψαριού και γύρω-γύρω βάζουμε τα λαχανικά. Κλείνουμε καλά την λαδόκολλα για να να συγκρατήσει τον ατμό μέσα στο πακέτο.
Ψήνουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς, για 30-35 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, για να μπορούμε να ανοίξουμε την λαδόκολλα. Βγάζουμε ένα-ένα τα λαχανικά και το ψάρι και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
Μπορούμε να ενισχύσουμε την γεύση προσθέτοντας λίγο βούτυρο.

-Πρέπει να προσέξουμε να διπλώσουμε την λαδόκολλα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει χώρος για τους ατμούς του φαγητού, αλλά να μην φεύγει ο ατμός από τις άκρες του πακέτου. Αν μας φανεί δύσκολο ,μπορούμε να τυλίξουμε το πακέτο μας ,όπως είναι με την λαδόκολλα,μέσα σε αλουμινόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου