Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Η διατροφή του παιδιού.

Πότε πρέπει να ξεκινήσετε τις στερεές τροφές ?

Το μωράκι είναι έτοιμο για την στερεά τροφή όταν:
  • Εχει συμπληρώσει τους 6 μήνες ,περίπου.
  • Μπορεί να κάθεται καλά με υποστήριξη.
  • Δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό και προσπαθεί να το αρπάξει από τα χέρια σας.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται :

Μωρά άνω των 6 μηνών θα πρέπει να αποφεύγουν τις ακόλουθες τροφές.
  • Αλάτι. Οι νεφροί του μωρού σας δεν μπορούν ακόμη να επεξεργαστούν σωστά το αλάτι.Γι'αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται τα αλατισμένα τρόφιμα.
  • Ζάχαρη. Τα ζαχαρώδη προιόντα χορταίνουν το μωρό σας, αλλά δεν έχουν θρεπτική αξία.Αποφύγετε κέικ,γλυκά και μπισκότα.Ωστόσο,τα σπιτικά κέικ και μπισκότα είναι καλύτερα από αυτά του εμπορίου.
  • Μέλι. Απαγορεύεται να δίνεται μέλι σε μωρά κάτω του 1 έτους,καθώς περιέχει ένα βακτήριο που προκαλεί βρεφική αλλαντίαση ( http://www.news-medical.net/health/What-is-Botulism-(Greek).aspx )
  • Ξηρολι καρποί. Οι ξηροί καρποι  μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό.Μην τους δίνετε ολόκληρους σε παιδιά μικρότερα των 5 ετών.Μπορείτε να δίνετε πολτό ξηρών καρπών, που όμως δεν θα περιέχει κομμάτια, ή ταχίνι σε μωρά άνω των 6 μηνων, αρκει να μην υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας.
  • Τροφές χαμηλές σε λιπαρά. Τα μικρά παιδιά χρειάζονται τροφές υψηλής ενεργειακής αξίας, γι'αυτό πρέπει πάντα να λαμβάνουν πλήρη,και οχι χαμηλά σε λιπαρά, γαλακτοκομικά προιόντα.Τα παιδιά άνω των 2 ετών μπορούν να τρώνε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά δεδομένου οτι η υπόλοιπη διατροφή τους είναι σωστή.
  • Φυτικές ίνες. Το καστανό ρύζι, το πίτουρο και άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες χορταίνουν το μωρό σας αλλά δεν περιέχουν επαρκή θρεπτικά συστατικά. Τα μικρά παιδιά πρέπει να τρώνε άσπρο ρύζι και άσπρα ζυμαρικά.